Tort Komunijny z Kielichem
Opis
Tort Komunijny z Kielichem
Tort z dekoracją komunijną kielichem w masie plastycznej. Dostępny na zamówienie z możliwością personalizacji wielkości oraz smaku tortu (do wyboru z listy w karcie produktu). Szczegółowy opis smaków można znaleźć poniżej.
Waga w zależności od wariantu:
12-15 porcji: waga ok 1,50kg - 2,30kg
16-20 porcji: waga ok 2,50kg - 3kg
Opis Smaków
STANDARDOWE:
Biała Dama
Puszyste waniliowe biszkopty z delikatnym kremem ze śmietany, serka mascarpone oraz białej czekolady z dodatkiem soczystych malin, truskawek jak również galaretki malinowej.
Marakuja-karmel
Kwaskowy krem marakuja idealnie komponujący się ze słodkim karmelem połączony śmietankowymi biszkoptami.
Czekoladowo-malinowa poezja
Połączenie czekoladowego kremu z chrupiącą prażynką na czekoladowych biszkoptach oraz śmietaną z białą czekoladą i malinami
Owocowa bomba
Tort na bazie bitej śmietany z serkiem mascarpone oraz pyszną białą czekoladą w połączeniu z różnorodnymi owocami (owoce według uznania klienta oraz w zależności od sezonu) połączony puszystymi waniliowymi biszkoptami.
Rafaello
Biszkopt śmietankowy połączony z prażynką kokosową oraz z kremem z bitej śmietany, mascarpone, białej czekolady oraz kokosu przygotowanego na mleczku kokosowym.
Tiramisu
Śmietankowe biszkopty mocno nasączone pączem na bazie likieru Amaretto z espresso połączone kremem tiramisu na bazie śmietany i serka mascarpone.
Stracciatella
Czekoladowe biszkopty nasączone pączem z dodatkiem alkoholu oraz kremem z bitej śmietany, mascarpone oraz kawałkami ciemnej czekolady.
Wiśniowa rozkosz
Puszyste śmietankowe biszkopty połączone kremem z ciemnej oraz z białej czekolady na bazie śmietany i serka mascarpone przełożone wkładką galaretki z wiśniami.
Czarny Las
Krem czekoladowy z dodatkiem wiśni w spirytusie oraz krem śmietankowy połączony czekoladowymi biszkoptami nasączonymi wiśniówką.
Advokatowy
Puszyste śmietankowe biszkopty delikatne nasączone pączem z odrobiną alkoholu oraz kremem adwokatowym na bazie bitej śmietany i serka mascarpone.
Miętusek
Kompozycja lekkiego kremu czekoladowo miętowego połączona ciemnym czekoladowym biszkoptem, przełożona chrupiącą prażynką.
Orzechowy
Puszysty biszkopt orzechowy nasączony pączem z dodatkiem alkoholu przełożony kremem na bazie śmietany serka mascarpone białej czekolady jak również zmielonych orzechów włoskich.
Malinowo-brzoskwiniowy
Delikatne czekoladowe biszkopty przełożone kremem na bazie śmietany mascarpone białej czekolady oraz dodatkiem kawałków owoców brzoskwini komponujący się z drugim malinowym kremem na bazie zmiksowanych malin i śmietany.
Czekoladowa Mokka
Dwa idealnie czekoladowe kremy z gorzkiej jak również mlecznej czekolady idealnie komponujące się z puszystymi czekoladowymi biszkoptami przesmarowanymi chrupiącą prażynką.
Tort bezowy lodowy z malinami
Delikatnie kruche blaty bezowe połączone kremem śmietankowym z soczystymi malinami.
Tort Czekoladowy z bananami
Delikatne czekoladowe biszkopty przełożone kremem na bazie śmietany mascarpone czekolady oraz dodatkiem kawałków owoców banana.
SZCZEGÓLNIE POLECANE DLA DZIECI:
Kinder bueno
Puszyste czekoladowe biszkopty przesmarowane prażynką orzecha laskowego z kokosem oraz kremem Kinder bueno i bitej śmietany z mascarpone, i białej czekolady.
Jogurt z chrupką
Delikatny krem jogurtowy z dodatkiem chrupki połączony z czekoladowymi biszkoptami.
Kolorowa niespodzianka
Śmietankowe biszkopty połączone z kremem jogurtowym na bazie bitej śmietany, serka mascarpone oraz kolorowymi galaretkami.
Biała Dama
Puszyste waniliowe biszkopty z delikatnym kremem ze śmietany, serka mascarpone oraz białej czekolady z dodatkiem soczystych malin, truskawek jak również galaretki malinowej.
Owocowa bomba
Tort na bazie bitej śmietany z serkiem mascarpone oraz pyszną białą czekoladą w połączeniu z różnorodnymi owocami(owoce według uznania klienta oraz w zależności od sezonu) połączony puszystymi waniliowymi biszkoptami.
Nutella
Delikatny, puszysty czekoladowy biszkopt przełożony jasnym i ciemnym kremem. Jasny na bazie bitej śmietany i serka mascarpone z nutką białej czekolady natomiast głównym składnikiem ciemnego kremu jest znakomita nutella.
Oreo
Idealny krem na bazie śmietany i serka mascarpone z kruszonymi ciasteczkami oreo połączony czekoladowymi biszkoptami delikatnie przesmarowanymi prażynką.
Czekoladowo-malinowa poezja
Połączenie czekoladowego kremu z chrupiącą prażynką na czekoladowych biszkoptach oraz śmietaną z białą czekoladą i malinami.
Tort Czekoladowy z bananami
Delikatne czekoladowe biszkopty przełożone kremem na bazie śmietany mascarpone czekolady oraz dodatkiem kawałków owoców banana.
SMAKI PREMIUM:
Dopłata do ceny podstawowej ok. 30 %
Letnie orzeźwienie
Niezwykle orzeźwiający krem mango oraz krem limonka z chrupiącą cytrynową prażynką na śmietankowych puszystych biszkoptach.
Michałek orzechowy
Puszyste czekoladowe biszkopty połączone kremem z bitej śmietany, mascarpone oraz kawy z dodatkiem kawałeczków michałków.
Kukułka
Czekoladowe biszkopty napączowane alkoholem przełożone kremem czekoladowym z pokruszonymi cukierkami oraz kremem kawowym na bazie bitej śmietany i serka mascarpone.
Limoncello
Puszyste śmietankowe biszkopty nasączone pączem z dodatkiem alkoholu przesmarowane prażynką cytrynową połączone kremem cytrynowym oraz śmietankowym.
KarmeLove
Puszyste czekoladowe biszkopty przykryte karmelową prażynką z kremem na bazie bitej śmietany, mascarpone, oraz słonego karmelu oraz warstwą kremu kawowego na bazie śmietany.
Bounty
Puszyste czekoladowe biszkopty przesmarowane prażynką kokosową musem z czarnej porzeczki w połączeniu z kremem czekoladowym oraz kremem kokosowym.
Pomarańczowa fantazja
Czekoladowe biszkopty nasączone pączem z pomarańczy z wkładką brzoskwiniową oraz przełożone kremami: czekoladowym oraz pomarańczowym.
Owocowa bomba z prażynką
Delikatne jasne biszkopty przesmarowane owocową prażynką połączone kremem śmietankowym z dodatkiem mascarpone i białej czekolady oraz mnóstwem owoców (owoce według uznania klienta oraz w zależności od sezonu).
Torcik Royal
Czekoladowe biszkopty napączowane syropem migdałowym przesmarowane chrupiącą prażynką czekoladowo-orzechową połączone czekoladowym kremem z pokruszoną bezą.